“Dovoljan mi je tanjir pasulja”: Banjalučanki potrebna pomoć, nema gdje da prespava

“Dovoljan mi je tanjir pasulja”: Banjalučanki potrebna pomoć, nema gdje da prespava

Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ svakodnevo u svoju javnu kuhinju ugosti i nahrani stotine ljudi, od kojih većina ima teške životne priče i bori se za preživljavanje.

Jedan od takvih je i Banjalučanka Stoja, kojoj hitno treba pomoć svih dobrih ljudi. Priču o Stoji našli smo na Facebook stranici ovog udruženje, a članovi su i ovim putem pozvali građane u pomoć.

„Dragi prijatelji, sigurna sam da svi mi veoma često prolazeći našim gradom, jureći za svojim obavezama ili pak uživajući u opuštenoj šetnji, u svom zanosu ne obratimo pažnju na ljude oko nas.

Međutim, nekim ljudima je prijeko potrebno da ih primjetimo. Veoma rado ću vam ispričati o jednoj takvoj osobi koja je mene očarala svojom blagošću, nenametljivošću i pozitivnim stavom, pokraj sve muke koja ju je u životu snašla. Njeno ime je Stoja.

Ta mila, nasmiješena žena sitne građe, i po kiši i suncu i snijegu, sjedi na zemlji, u tišini pokazujući svoju tablu na kojoj moli prolaznike za malo para.

Stoja je skromna, kaže da joj je dovoljno da u danu pojede tanjir graha, ako joj dobri ljudi daju dovoljno novaca za to. Raduje se ručku nedjeljom u Mozaikovoj javnoj kuhinji, kaže da joj mnogo znači.

A Stojina najveća muka je ustvari to što nema smještaj, mjesto gdje će prespavati noć.

Dragi naši prijatelji, za prenoćište ovoj ženi je dovoljno svega 6 maraka za jednu noć. Zahvaljujući vašim donacijama, Mozaik je Stoji uspio uplatiti 20 noćenja u privatnom smještaju. Za dalje ne znamo, kako ni gdje je smjestiti, ali jedno sigurno znamo – mi je nećemo napustiti, piše u objavi.

(srpskainfo.com)

Komentari