Jako nevrijeme u regiji, do danas ispaljeno 207 pritivgradnih raketa

Jako nevrijeme u regiji, do danas ispaljeno 207 pritivgradnih raketa

Kiša koja je cijelu noć padala u većem dijelu BiH izazvala je velike probleme vozačima, jer su putevi pod vodom, ali su prohodni.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, uz slabu do umjerenu frekvenciju vozila, a zbog intenzivne kiše koja pada, kolovozi su mokri i klizavi i na njima se zadržava voda, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Јako nevrijeme sinoć je zahvatilo Banjaluku i Prijedor.

U selu Busnovi kod Prijedora padao je grad veličine oraha i nanio je veliku štetu na poljoprivrednim površinama, a čak ni oni stariji mještani kažu da ovakvo nevrijeme nisu zapamtili.

Ističu da se na listovima voćki šteta već nazire, mada će, kako kažu, pravi efekti tek kasnije biti vidljivi.

Na području Brčko distrikta, Prijedora i Oštre Luke dejstvovalo je šest protivgradnih stanica iz kojih je ispaljeno ukupno 12 protivgradnih raketa, saopšteno je iz “Protivgradne preventive Republike Srpske”. Protivgradne rakete ispaljene su sinoć od 19.29 do 21.06 časova.

Iz “Protivgradne preventive” ističu da je zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite juče bio u punoj pripravnosti od 17.42 do 22.03 časova na području gradova Bijeljina, Doboj, Banjaluka, Prijedor, Zvornik i Brčko distrikta, te opština Ugljevik, Lopare, Šamac, Vukosavlje, Donji Žabar, Pelagićevo, Modriča, Gradačac, Derventa, Petrovo, Oštra Luka, Prnjavor, Laktaši i Brod, javlja RTRS.

Ovo je bilo šesto dejstvo u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni, u kojoj je do danas ispaljeno 207 protivgradnih raketa.

Komentari