Stiže li okrugli Apple Watch?

Stiže li okrugli Apple Watch?

Iako je to “samo” objavljeni patent, čini se da je Apple zaista zainteresovan za koncept okruglog Watcha. To bi mogao biti pravi inženjerski izazov.

Ovo nije prvi put da je objavljen patent zaobljenog Apple Watcha. Ovoga puta nekoliko razloga ukazuje da bi ovo mogao biti novi smjer razvoja. Iako su detalji patenta o rješenju za problem zaobljenih ekrana, spominju se i pametni satovi, kao i potencijalna upotreba.

Polja piksela često imaju pravougaone oblike. Međutim, pravougaona polja piksela se neće dobro uklopiti u uređaj koji ima okrugli oblik. Okrugli ekrani mogu imati uske regije u kojima signalne linije postaju prepune, što vodi do neefikasne upotrebe ekrana. Stoga bi bilo poželjno pružiti poboljšani ekran.

Patent detaljno opisuje pojedinosti, ali preporučili bismo ga samo najodvažnijim korisnicima. Ono što je za nas važnije je tema zaobljenog Apple Watcha, koja je ponovo u žiži javnosti.

Apple nam je pokazao da po datumu dokumentacije možemo pretpostaviti kako ovo nije samo još jedna ideja o nebitnom patentu.

Imajući na umu da je Apple predao ovaj patent osam mjeseci nakon što je originalni Apple Watch predstavljen sa svojim pravougaonim interfejsom i vjerovatno godinama nakon izvornih patenata za Apple Watch, Apple-ov menadžment je dao svojim inženjerima ovaj projekat.

Stoga ovo nije odbijeni dizajn, već namjerno projektovano rješenje kojim bi okrugao interfejs radio na Apple Watchu, u slučaju da Apple to odluči dovesti na tržište, piše “iMagazin”.

Komentari