Trener Borca: Otjeraću pola igrača

Trener: Na ljeto potpuni remont Borca, mnogi ne zaslužuju dres

Trener Borca nije zamjerio svojoj ekipi na porazu od GOŠK-a, ali je još jednom istakao da mnogi od njih ne zaslužuju crveno-plavi dres.

Banjalučki Borac poražen je u subotu od GOŠK-a rezultatom 1:0 i tako vezao dva poraza, nakon neuspjeha u Vitezu.

Poslije meča trener crveno-plavih Darko Vojvodić nije mnogo kritikovao svoju ekipu, ali jeste ponovo njenu selekciju.

“Nama koji gledamo ovo i nama u klubu je jasno da ova ekipa ne može sljedeće godine biti u ovakvom sastavu. Mi moramo, ako hoćemo napredak, potpuno remontovati ovu ekipu. Jako puno igrača ovdje ne može da nose dres Borca i to je iz utakmice u utakmicu sve vidljivije“, rekao je Vojvodić, a potom se kratko osvrnuo na meč u Gabeli.

“Ne mogu ja njima ništa da zamjerim danas. Ovdje je jednostavno nedostatak kvalitete i to je ono na čemu svi moramo skupa na ljeto raditi u klubu, da napravimo jednu takmičarsku ekipu i da ne dođemo u ovakvu situaciju. Gošku čestitam na zasluženoj pobjedi, za nas je opstanak ogroman uspjeh, a sljedeće godine ćemo biti puno puno bolji“.

Uprkos pobjedi ni trener GOŠK-a Feđa Dudić nije bio pretjerano zadovoljan.

“Drago mi je da smo pobijedili, da smo nastavili taj pobjednički niz, međutim, nisam zadovoljan, pogotovo igrom u drugom poluvremenu gdje je Borac imao terensku inicijativu. Mni smo imali bolje šanse, mogli smo završiti utakmicu, nismo iskoristili zicer za 2:0. Isto tako Borac je imao u zadnjoj minutu stopostotnu šansu, da su zabili sigurno ne bilo nezasluženo. Prati nas malo i sreća zato što pošteno radimo, vraća nam se. Drago nam je da iako nismo imali rezultatskog imperativa pobijedili ove dvije utakmice i time pokazali karakter. Oni siu pokazali da vrijede i da će u budućnosti napraviti veće karijere“, zaključio je Dudić.

(mondo.ba)

Komentari