Fudbalskom sudiji Obradoviću određen pritvor do 30 dana

Fudbalskom sudiji Obradoviću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Novom Sadu odredio je danas na prijedlog tužilaštva pritvor do 30 dana fudbalskom sudiji Srđanu Obradoviću osumnjičenog da je na fudbalskoj utakmici u Subotici između domaćina Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim.

Portparol suda Ivana Karapandžić precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak donio rješenje kojim je Obradoviću odredio pritvor zbog opasnosti od mogućeg uticanja na svjedoke.

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Obradović se tereti da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između Spartaka i niškog Radničkog, favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika u direktnom duelu za izlazak u Evropu.

Obradović je na pomenutom meču dosudio, prema ocjeni sportskih medija, “skandalozan” penal od dva za Spartak i napravio još jednu u nizu grešaka, među kojima je najpoznatija ona iz 153. vječitog derbija kada je priznao gol Zvezdi nakon što je Džon Ruiz asistirao “iz auta” za gol.

Zato je reagovao i prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Slaviša Kokeza i uputio zahtev Sudijskoj komisiji da se arbitar Obradović drastično kazni i skine sa liste sudija.

(Tanjug)

Komentari