Provalnici ojadili sudiju Ustavnog suda BiH za 70.000 KM

Provalnici ojadili sudiju Ustavnog suda BiH za 70.000 KM

Na meti kradljivaca našla se kuća potpredsjednika Ustavnog suda BiH Zlatka M. Kneževića (58) u Novom Gradu, odakle su lopovi ukrali novac i zlatni nakit u vrijednosti od 70.000 maraka.

Krađa se desila u srijedu prijepodne u ulici Stojana Ćelića, a policiju je alarmirala sudijina supruga S. Knežević. U vrijeme krađe u kući nije bilo nikoga.

– Lopovi su provalili u kuću, nakon čega su sve ispreturali. Ukrali su novac u raznim valutama, dolarima, funtama, francima i markama, a odnijeli su i pištolj, zlatni i srebrni nakit. Vrijednost ukradenog novca i stvari je 70.000 KM – rekao je izvor blizak istrazi.

Policija je obavila uviđaj na licu mjesta i prikupila sve tragove koji bi mogli otkriti lopova.

– Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor – rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Sudija je potvrdio da se krađa desila, ali nije želio da daje više informacija.

– Na policiji je da istraži slučaj i da otkrije lopova. Trenutno sam na putu u Rusiji, a supruga je na poslu – kratko je rekao Knežević.

Komšije pokradenog sudije ispričale su da su u vrijeme uviđaja u ulici bile brojne policijske patrole.

– Raspitivali su se da li smo nekoga vidjeli. Zlatko je uglavnom u Sarajevu, u kući mu boravi supruga, ali ovih dana je često kod bolesnog oca. Lopov je vjerovatno neko ko zna kada su Kneževići odsutni – kazao je jedan od komšija.

Dodao je da je opljačkani sudija za vrijeme uviđaja kratko došao u Novi Grad, nakon čega je otputovao.

Sudija i njegova žena su veoma dobri ljudi i šteta da se baš njima ovo desilo. Prije samo 15 dana udala im se ćerka jedinica, koja je doktorica u Banjaluci – kazao je ovaj komšija i dodao da je kuća Kneževića granatirana u prethodnom ratu.

Priznanja

Zlatko Knežević je sudija Ustavnog suda BiH od 1. jula 2011. godine, a na dužnost potpredsjednika Ustavnog suda BiH izabran je 2015. godine.

Bio je član Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine i predsjednik Izvršnog odbora Advokatske komore Republike Srpske. Nosilac je najvećeg priznanja Advokatske komore Republike Srpske.

Komentari