Darko Mladić: Krije se realno zdravstveno stanje generala Ratka Mladića

Darko Mladić: Krije se realno zdravstveno stanje generala Ratka Mladića

Sudije Mehanizma u Hagu štite glavnog pritvorskog ljekara Paulusa Falkea koji krije realno zdravstveno stanje generala Ratka Mladića, izjavio je njegov sin Darko Mladić, povodom odluke Apelacionog vijeća da odbije zahtjev odbrane da Falkeu bude ukinut imunitet zbog nepoštivanja suda.

On je istakao da Falke krije Mladićevo realno zdravstveno stanje, a da ga sudije u tome štite i ukazao da je to “zatvoren krug, jer niko ne može da kontroliše šta stvarno rade”.

“Jasno smo dokazali teške Falkeove propuste i neetičko ponašanje prema pacijentu, međutim sud ignoriše te činjenice. Pokazuju da su pristrasni kao i prethodno pretresno veće i da se u Hagu organizovano prikriva pravo Ratkovo zdravstveno stanje”, izjavio je Darko Mladić za “Večernje novosti”.

On je naveo da bi porodica tužila Falkea holandskom sudu za nesavjesno liječenje, da mu je ukinut imunitet.

“Baš bih voleo da vidim šta bi taj sudija rekao o tome kako ga leče kad bi dobio sve Ratkove medicinske izveštaje. Sudijama je očigledno jasno kako bi se taj postupak završio i zato beže od mogućnosti da takvu istragu sprovede neki drugi organ”, kaže Darko Mladić.

On navodi da je general Mladić odveden u bolnicu prije tri sedmice, kada je skoro izgubio svijest prilikom posjete supruge Bose.

“Odveli su ga u bolnicu i ustanovili da ima vrlo intenzivne aritmije. Iako imaju obavezu, nisu mu dali nikakav medicinski dokument, izveštaj, EKG snimak, da bismo videli o čemu je reč, samo su nam usmeno saopštili da nije ništa opasno”, rekao je Darko Mladić.

On navodi da su generalu Mladiću promijenjeni lijekovi, a da porodica još ne zna zašto, niti šta mu sada daju.

(Srna)

Komentari