Miladin Dragojević istrčao Banjalučki polumaraton – slijep!

Miladin Dragojević istrčao Banjalučki polumaraton – slijep!

Član Atletskog kluba invalida „Vrbas“ iz Banjaluke Miladin Dragojević istrčao je minulog vikenda 21 kilometar na Banjalučkom polumaratonu. Dragojević je jedini slijepi čovjek u RS i BiH koji je napravio ovaka podvig.

– Uvijek sam volio sport i igru, a trčanje mi je omogućavalo i jedno i drugo. Jedno vrijeme nisam trčao, ali posljednjih nekoliko godina sam razmišljao kako i na koji način da nastavim da trčim. Odlučio sam da se pripremam da bih mogao da istrčim Banjalučki polumaraton – rekao je Dragojević.

Dragojević živi u Čelincu, a u trci su mu pomogli mnogi – od Specijalne biblioteke za slijepa i slabovidna lica RS do uticajnih pojedinaca iz političkog života.

– Sa mnom je trčao Srđan Jakovljević i mislim da je njemu bilo teže nego meni. Morao je da pazi i na mene i na moj ritam. Ali sve je prošlo odlično. Sanjao sam ovaj dan i to se konačno desilo – rekao je Miladin.

Pripreme za polumaraton, dodaje Miladin, počele su prije dva mjeseca. Svaki drugi dan je trčao i hodao. Pripreme su, kaže, bile intenzivne, ali se trud na koncu i te kako isplatio.

– Nekoliko godina razmišljam o ovome. Prošle godine prijatelj nije mogao da trči sa mnom, ali sada je i ta prepreka otklonjena. Nadam se da sam zadovoljio sve koji su vjerovali u mene – istakao je Miladin.

Najteže mu je, dodaje, bilo oko 15. kilometra, ali nije posustao. Izdržao je, kaže, zbog svih koji su ga podržavali i koji su vjerovali da će doći do cilja.

– Neću stati na ovome. Ostatak svoga života posvetiću trčanju i porodici. To su moje dvije najveće ljubavi –kazao je Miladin Dragojević.

(srpskacafe)

Komentari