Na Messenger stiže još novih opcija

Na Messenger stiže još novih opcija

Facebookova aplikacija za razgovaranje dobila je alate kojima je moguće prijaviti kršenje standarda koje najveća društvena mreža svijeta očekuje od svojih korisnika, a tinejdžeri stranice namijenjene samo njima.

Facebook je najavio nadogradnju izdanja svoje aplikacije Messenger za operativne sisteme Android i iOS te pokretanje web odredišta Youth Portal, koje bi trebalo tinejdžerima olakšati snalaženje u Facebookovim privatnim postavkama.

Prijava korisnika koji se ne ponašaju u skladu s pravilima postavljenim u sklopu Facebookovih smjernica Community Standards dosad je bila moguća putem web preglednika na stolnom računaru. Nova nadogradnja aplikacija za Android i iOS omogućiće prijave i putem mobitela.

Nakon što nadogradite aplikaciju na raspolaganju će vam biti više opcija u izborniku Contact za svaku osobu s kojom brbljate online koristeći Messenger. Do njih ćete doći ako kucnete na ime osobe u chatu. Potom skrolajte prema dnu izbornika Contact dok ne nađete opciju Something’s Wrong.

Kucnete li na nju moći ćete s popisa odabrati odgovarajući prijestup, poput govora mržnje ili lažnog predstavljanja, kao i ignorisati te blokirati osobu koja vas uznemirava.

Youth Portal je novi Facebookov sadržaj koji bi trebao tinejdžerima olakšati snalaženje u postavkama privatnosti i alatima za prijavljivanje sadržaja.

Pokriva četiri glavna područja. U obrazovnoj kategoriji tako je moguće naći informacije o tome kako biti siguran i bolje razumjeti kako Facebook upravlja podacima, između ostalog, prenosi Tportal.

Druge nude savjete vezane uz sigurnost, prijavljivanje i odlučivanje što podijeliti online, kao i smjernice za korištenje društvenih mreža i interneta uopšte. U jednoj od kategorija naći ćete savjete o korištenju Facebooka i tehnologije iz perspektive tinejdžera.

Komentari