Kolektivno vjenčanje u Beogradu, 55 parova reklo “da” (FOTO)

Kolektivno vjenčanje u Beogradu, 55 parova reklo “da” (FOTO)

Proglašavam vaše brakove zaključenim, svečano je rekla Vukica Milosavljević, matičarka opštine Palilula, i tako ispratila u bračne vode 55 parova na 20. jubilarnom kolektivnom vjenčanju koje se održalo ispred Skupštine grada.

Među najljepšim ljubavnim pričama koje su prethodile velikom DA je ona o potporučniku i policijskoj činovnici, ali i jednom mješovitom braku.

Nasmijani, lijepi, on u potporučničkom odijelu, a ona u prelijepoj vjenčanici, mamili su poglede sa čela kolone.

– Ja sam policijski činovnik i sa nekoliko kolega sam krenula u regularnu kontrolu po Njegotinu – počinje priču Maja sada već Marković, 28-godišnjakinja i kaže da nije ni slutila da će na radnom zadatku upoznati ljubav svog života. Uočili su trojicu mladića kako sjede na klupi i prišli im, jer su im djelovali sumnjivo. Jedan od njih je bio državljanin Angole, ali nije on taj koji je oko bacio na Maju.

Bio je to Stefan, koji je nakon kraćeg razgovora odlučio nekako da dođe do nje, ne znavši joj ni ime.

– Potporučnik sam u Vojsci Srbije, imam i ja svoje izvore, pa sam nekako došao do njenog imena i našao je na društvenim mrežama – kroz smijeh kaže Stefan Marković (23), novopečeni mladoženja i najbolji vojnik prošle godine, za šta je dobio i svečanu sablju, koji dodaje da on i Maja nisu dugo zajedno, od oktobra, ali nije im bilo potrebno mnogo vremena da shvate da je to ljubav za cijeli život.

Iz rodnog Njegotina su prešli da žive u Beograd, a Maja je i u šestom mjesecu trudnoće. Kolektivno vjenčanje je bila njena ideja. Kaže da prati već godinama kolektivna vjenčanja, a Stefan je prihvatio njenu želju.

Nakon vjenčanja, čeka ih veliko slavlje u restoranu na Zemunskom keju, gdje će bez oka kamere, proslaviti najsrećniji dan u životu.

Pažnju je privukla i jedna ruska zastava. “Ljubav koja je dočekala svojih pet minuta”, to je definicija ljubavi 66-godišnjeg Slavoljuba i Tatjane Spasić, koji su brakom krunisali trogodišnju vezu.

I ništa tu ne bi bilo čudno, da se nisu sreli slučajno na ulici u Moskvi, zavoljeli, nakon čega je ona napustila svoj grad i pošla za ljubavlju.

Oboje smo udovci, a sada smo nakon mnogo godina pronašli slučajno nekoga sa kim bismo podijelili ovo života što nam je ostalo – objašnjava Slavoljub Spasić kojem se u sreći pridružuje supruga, Ruskinja Tatjana.

Ona kaže da nimalo nije okolišala da li će doći u Beograd.

– Dopada mi se ovaj grad. Svi su nasmijani, ljubazni, Volim vašu dobrodušnost – priča Tatjana kojoj je na vjenčanje stigao i sin iz Rusije.

Za kolektivno vjenčanje su čuli preko reklame i odlučili da svoju ljubav tako učine još zanimljivijom. Svi su bili razdragani, a ovaj par u najljepšim godinama će svoje slavlje nastaviti ni manje ni više nego u simbolu Beograda – Skadarliji, piše Blic.rs

Komentari