Banjaluka: Konferencija “Ne nasilju”

Banjaluka: Konferencija “Ne nasilju”

III Međunarodna naučna konferencija „Društvene devijacije“ na temu “Ne nasilju – jedinstven društveni odgovor” će se održati u Banjaluci od 25. do 27. maja 2018.

Društvene devijacije koje predstavljaju odstupanje od moralnih, pravnih, religijskih ili običajnih normi društva; a naročito nasilje, sve su češća pojava u zajednici u kojoj živimo. Na konferenciji će učestvovati 120 naučnih radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Australije. Naučna konferencija će se održati u organizaciji Centra modernih znanja.

Neke od tema koje će biti predstavljene su: Nasilničko ponašanje na sportskim pripredbama, Nasilje na Facebook-u među učenicima osnovnih škola, Pomoć učenicima kod zlostavljanja u školi, Nasilje u partnerskim zajednicama, Fenomen nasilja i heavy metal muzika, Profil zlostavljača, Cyberbulling u BiH, Nasilje maloljetne djece nad roditeljima, itd.

III Međunarodna naučna konferencija „Društvene devijacije“ na temu „Ne nasilju – jedinstven duštveni odgovor“ je zapravo nastala iz potrebe ne samo društva nego i same akademske zajednice da pored „dijagnoze“ ustanovi i predloži adekvatnu „terapiju“ koja će destrukciju društva i njegove probleme pretvoriti u konstruktivna rješenja koja će se temeljiti na promociji moralnih vrijednosti, promociji porodice i njenih vrijednosti, kao i na promociji samog rada i socijalnog aktivizma.

“Ukupno 75 radova naučnih radnika, kao i ljudi iz prakse koji će biti predstavljeni na konferenciji, zapravo su pregled ne samo raznovrsnih pojava nasilja i obrazaca koji se identifikuju u našem društvu, nego i pokušaj postavljanja jasnih smjernica i zdravog konteksta koji odgovaraju na pitanja šta i kako preduzeti u cilju prevencije i resocijalizacije prestupnika, kako i na koji način spriječiti sve vrste nasilnog ponašanja, kako ublažiti agresivnost mladih ljudi, povećati bezbjednost i kako stvoriti što bolje uslove za život ne samo djece, nego i stanovništva uopšte”, saopštili su organizatori, prenosi Mondo.

Komentari