SNSD: Ekonomska situacija u Srpskoj stabilizovana, a bezbjednosna situacija dobra

SNSD: Ekonomska situacija u Srpskoj stabilizovana, a bezbjednosna situacija dobra

Izvršni komitet SNSD-a je na današnjoj sjednici u Banjaluci pružio punu podršku radu Vlade RS konstatujući da je ekonomska situacija u Srpskoj potpuno stabilizovana, što je nedavno i zvanično potvrđeno usvajanjem rebalansa budžeta.

Izvršni komitet SNSD-a je pozdravio najavljeno novo povećanje penzija i činjenicu da će ovaj saziv Vlade Srpske svoj mandat završiti sa ukupnim povećanjem penzija od čak 20 odsto.

-Konstatovano je i da je, bez obzira na rekordan broj zaposlenih u Srpskoj, potrebno kreirati novi program koji će omogućiti zapošljavanje značajnog broja građana, a razgovarano je i o stanju u institucijama kulture širom Srpske, uz zaključak da je potrebno pronaći način da one budu dodatno osnažene – saopšteno je iz SNSD-a.

Izvršni komitet razmatrao je i stanje bezbjednosti u Srpskoj, zaključivši da je bezbjednosna situacija dobra.

-Razgovarano je i o migrantskom talasu koji je zahvatio BiH i podržana je odluka Vlade Srpske da odbije svaku odluku Savjeta ministara BiH koja bude donesena bez njene saglasnosti – naveli su iz SNSD-a.

Na sjednici je razmatran i način kandidovanja, te je odlučeno da lokalni odbori stranke svoje prijedloge kandidata moraju dostaviti do kraja ovog mjeseca, kao i da će sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a biti održane u utorak 29. maja, odnosno naredne sedmice, javlja Srna.

Komentari