Na pomolu saradnja Borca i Igokee

Na pomolu saradnja Borca i Igokee

Igokea i banjalučki Borac pregovaraju o saradnji koja bi uključivala razmjenu košarkaša, edukaciju trenera, marketing pa i korištenje dvorane u Laktašima.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik u intervjuu za MONDO potvrdio je da klub iz Aleksandrovca dogovara saradnju sa nekoliko klubova iz RS, među kojima je i banjalučki Borac.

Igokea i Borac, nekadašnji ljuti rivali u prvenstvu Republike Srpske, pregovaraju o saradnji koja bi uključivala razmjenu košarkaša, edukaciju trenera, marketing pa i korištenje dvorane u Laktašima.

“KK igokea kao predstavnik u ABA ligi, a i kroz Predsjedništvo ABA lige jer ćemo od jula i predsjedavati ligom, trudiće se da pomogne našim klubovima da se što više uključe, da iskoriste naše znanje i resurse. Kroz ove dvije godine bilo je dosta komunikacije i ideja i sa KK Leotar i sa Mrkonjić Gradom, bilo je pokušaja i da se oni pojačaju i da oni uđu u Drugu ABA ligu.

Nažalost, Leotar je ispao u Prvu ligu RS. Pričamo i sa KK Bratunac, a odskora se pojavila i ta komunikacija sa KK Borac iz Banjaluke, koju smo mi godinama pokušavali da uspostavimo. Braća Baroš su izrazila težnju da sjednemo zajedno za sto i da vidimo šta mi to možemo da pomognemo. Ideja je da se sjedne već naredne sedmice sa njima. Bilo bi jako dobro da se Borac vrati u Premijer ligu BiH i da kroz PLBIH možda i dođe do vrha i do ABA Druge lige. Ja bih iskreno volio. Nudimo i drugim klubimo da dođu kod nas, da iskoriste naše znanje, da uče“, rekao je Dodik.

Na šta će se konkretno odnositi ta saradnja?

“Ne mogu sada govoriti o šta tačno konkretno to znači, pregovaramo sa više klubova i ne možemo da sa više njih imamo isti vid saradnje, ali želimo da budemo u partnerskom odnosu, da dobiju naše resurse, tu mislim na igrače, isto tako i na dvoranu. Takođe i na neke naše kontakte gdje ćemo lakše da privučemo neke dodatne sponzore, da kod njih dodatno ulažu i da se neki igrači kod njih afirmišu , pa i mladi treneri imaju priliku za edukaciju i uslove da napreduju.

Otvorićemo vrata za sve što im treba, a naravno i sa naše strane da im ukažemo šta treba da unaprijede. O nekim detaljima i konkretnih stvarima pričaćemo u narednom periodu nakon razgovora sa Borcem“, rekao je Dodik.

(mondo.ba)

Komentari