Teatar fest “Petar Kočić 2018” od 4. do 10. juna (program)

Teatar fest “Petar Kočić 2018” od 4. do 10. juna (program)

Premijerom predstave „Karolina Nojber“ autora Nebojše Romčevića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, u Narodnom pozorištu RS će u ponedjeljak, 4. juna, biti otvoren Teatar fest „Petar Kočić 2018“ koji se ove godine održava pod sloganom „Mit i stvarnost“.

Program je ove godine odabrao reditelj Marko Misirača, koji je kazao da je akcenat i ovaj put na domaćim savremenim autorima, ali da je odabrao predstave koji preispituju mitove i predrasude i bave se njima na jedinstven način.

Misirača je podsjetio da Teatar fest „Petar Kočić“ festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda.

Festival je osnovan 1998. godine, a od 2008. dobio je takmičarski karakter. Tako je smotra pozorišta prerasla u manifestaciju na kojoj se predstavljaju i vrednuju najbolja pozorišna ostvarenja, predstave nastale prema savremenom dramskom tekstu regiona.

Ovogodišnji festival traje do 10. juna, a program možete pogledati ovdje.

Teatar fest „Petar Kočić 2018“ podržao je i Grad Banja Luka i nalazi se u Kalendaru kulturnih manifestacija Grada za 2018. godinu.

Komentari