Otvara se prva rezidencija ispod mora (VIDEO)

Otvara se prva rezidencija ispod mora (VIDEO)

Gosti Murake moći će da uživaju u bazenu dok im batler donosi koktele, odmarati na terasi uz savršeni zalazak sunca, te potom zaspati brojeći ribe.

Međunarodni brend hotela Conrad Maldives Rangali Island objavio je da privodi kraju izgradnju prve rezidencije ispod mora koja će biti gotova krajem ove godine

Investicija vrijedna 15 miliona dolara namijenjena je putnicima koji žele iskusiti sve prirodne ljepote Indijskog okeana. Vila je nazvana Muraka, odnosno koral na divehiju, indoevropskom jeziku koji je srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke.

Osmišljena je tako da se savršeno uklopi u okolinu, te pruži gostima pogled na životinjske vrste koje žive u velikom plavetnilu.

Prostor je podijeljen na dva nivoa. Donji, koji se nalazi pet metara ispod površine okeana i ima veliki krevet, kupaonicu te spiralne stepenice koje vode na sprat do dnevnog boravka, piše Punkufer.

Na gornjem nivou su spavaće sobe, toalet, teretana, bar, kuhinja, trpezarija kao i batlerove odaje. Tu je i infiniti bazen s pogledom na horizont. Posebno se razmišljalo o terasi koja je dizajnirana za posmatranje zalaska sunca. Muraka može da primi do devet gostiju, a cijena je još uvijek nepoznata.

Komentari