Protest zbog goriva: Blokada Beograda (FOTO)

Protest zbog goriva: Blokada Beograda (FOTO)

U Beogradu je danas održan protest građana nezadovoljnih povećanjem cijene goriva, a vozači su blokirali Slaviju i druga mjesta, tačno u 17 sati. Bili su blokirani Gazela, Brankov most, Pančevac… Protest je završen, ali gužvi još ima.

Tokom jednočasovnog protesta koji je održan u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije, vozači nezadovoljni cijenom goriva blokirali su na jedan sat, od 17 do 18 časova, glavne saobraćajnice.

U Beogradu je prvo počela blokada Trga Slavije i mosta Gazela, a onda se protest proširio i na druge beogradske mostove – Pančevac i Brankov most.

Gužva na Slaviji je odmah počela da se formira na početku protesta, a bili su blokirani prilazi iz Nemanjine ulice, prilazi iz Beogradske ulice, Mekenzijeve, Bulevara oslobođenja… Blokada na Slaviji prekinuta je u 18 sati, ali je i dalje ogromna gužva.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan vozač je pokušao da prođe kroz kolonu vozila na Slaviji, pa je umalo izbila tuča.

Blokiran je bio i most Gazela.

U smjeru ka Nišu, na Gazeli, vidi se velika kolona, vozilima su popunjene gotovo sve saobraćajne trake na tom mostu, javlja Mondo.

Tačno u 17 časova u Kraljevu na magistralnom putu Kraljevo – Čačak zaustavljen je saobraćaj u znak protesta zbogo visoke cijene goriva na pumpama.

Na sat vremena blokade saobraćaja, vozači su se odlučili da bi uticali na smanjenje cijene litra goriva.

– Previsoka je cijena. Sramota. Kod svih susjeda je jeftinije. Neka smanje akscize i riješiće problem – rekao je Marko Janković iz Kraljeva.

Trenutno, tri lokacije u Kraljevu su blokirane – Kamidžorski most, odnosno put Kraljevo – Kragujevac, Ulica Dimitrija Tucovića i put Kraljevo – Čačak, kod Tempa, javlja Blic.

width="800"

Komentari