Šekularac prognozira Mundijal: Španija i Njemačka u finalu

Šekularac prognozira Mundijal: Španija i Njemačka u finalu

Nekada smo imali fudbalskog umjetnika koga su se protivnici plašili baš kao što se danas strepe od Mesija, Ronalda, Neimara. Bila su to za nas lijepa vremena.

Nažalost, poslije njega, na ovim prostorima takav virtouz se nije rodio. Dragoslav Šekularac je dva puta učestvovao na Svjetskim prvenstvima 1958. u Švedskoj i 1962. u Čileu kada smo zauzeli četvrto mjesto. Na ovom drugom proglašen je za najboljeg igrača Mundijala, što niko naš prije njega i poslije njega nije uspio. Fasciniran njegovim umijećem Francuski Lekip ga je tada ocijenio sa 11.

– Da nam je Tito odborio veće premije i dnevnice od 100 dolara bili bi svjetski prvaci. Sada kada dobro razmislim krivim tadašnje rukovodstvo što je gledalo samo sebe i svoj džep. Da nije bilo tako, mogli smo i do titule – u svom stilu priča Dragoslav Šekukularac.

Šta očekujete od ovog SP u Rusiji?

Predviđam da će se u finalu sastati Španija i Njemačka. Brazil ne vidim u samom vrhu. Protivnici “karioka” ako uštopaju Neimara već su završili pola posla. Nekada nisi znao koga da držiš: Pelea, Garinču… Što se tiče golgetera, golova, mislim da asovi neće da se proslave. Svi znaju ko je Neimar, Mesi, Ronaldo, jako će paziti na njih, pripremati taktike kako da ih zaustave. Zato vjerujem da će se pojaviti neko novo ime, neko iz drugog plana ko će da iskoristi šansu.

Koga izdvajate od golmana?

– Dobar golman je pola tima. Ovo SP će biti sa dosta šuteva pa mislim da će u Rusiji golmani biti u prvom planu. Sjetite se samo Nojera u Brazilu. Od njega i kvalitetne odbrane Njemačke sve je polazilo. Za ovo prvenstvo biram tandem Grizman – Nojer.

(Novosti)

Komentari