Stevandić: Savjet ministara da podnese ostavku

Stevandić: Savjet ministara da podnese ostavku

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas u Banjaluci da Savjet ministara BiH treba odmah da podnese ostavku, jer je, kako kaže, nesposoban da se suoči sa problemom migrantske krize.

Stevandić je rekao da su “najveću neposobnost u Savjetu ministara pokazali kadrovi Saveza za promjene, koji su evidentno nespremni za bilo kakve izazove takve vrste”.

“Neko ozbiljan treba da se bavi migrantskom krizom”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare i dodao da aktuelni saziv Savjeta ministara treba da bude zamijenjen sastavom u tehničkom mandatu.

On je podsjetio na stavove Evropske komisije da neće dozvoliti situaciju iz 2015. godine, masovan priliv migranata u Evropu i propusnost granica, kao i da su visoki hrvatski funkcioneri juče u Hrvatskom saboru rekli da u BiH treba uspostaviti centar za migrante.

“To govori da BiH treba postati veliki migracioni logor, ali i da EU neće prihvatiti izbjeglice. Mi nemamo resurse da primimo te ljude, niti sposobne institucije da se nose sa tim problemom”, rekao je Stevandić.

On je podsjetio da je 5. juna ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao da su migranti pronašli nove nepoznate rute i da je njima u BiH ušlo njih 350.

“Time je priznao da ne zna koji su to migranti, ali je rekao da među njima nema bezbjednosno interesantnih lica. To govori da nemamo adekvatne političare da riješe taj problem”, ističe Stevandić.

(Srna)

Komentari