Uspostavljen saobraćaj, završen protest vozača (VIDEO)

Uspostavljen saobraćaj, završen protest vozača (VIDEO)

Vozači koji su blokirali saobraćaj na Prijedorskoj petlji kod Banjaluke, nezadovoljni poskupljenjem goriva, poslije izvjesnog vremena su ponovo sjeli u svoje automobile i krenuli dalje, čime je protest, za sada, okončan.

Za vrijeme blokade saobraćaja, čak četiri vozila Hitne pomoći pokušala su da se probiju blokiranim dijelom iz pravca Gradiške prema Banjaluci, što je izazvalo sumnju kod nekih vozača koji su tvrdili da se na taj način pokušava razbiti protest. Ipak, demonstranti su sva vozila propustili a ubrzo poslije toga, protest je i prekinut i saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Cijeli protest sniman je uz pomoć civilnog drona i iz vazduha.

Na Prijedorskoj petlji kod Banjaluke, vozači su blokirali saobraćaj, nezadovoljni povećanjem cijena goriva. Saobraćaj je blokiran i u nekoliko dijelova grada Banjaluke.

Kod Prijedorske petlje, policija, za sada, samo pazi da ne bi došlo do ozbiljnijeg narušavanja reda, ali ne preduzimaju se nikakve druge mjere. Istovremeno, cijelu ova situacija iz vazduha se snima dronom.

Vozači su odlučni da ne dozvole nastavak normalnog odvijanja saobraćaja, poručujući da su cijene goriva – “sramno visoke”.

Među vozačima koji su zaustavili svoje automobile na saobraćajnici i tako blokirali dalje odvijanje saobraćaja, mogli su se čuti komentari da će sada sigurno da poskupe i druge najosnovnije životne namirnice, što sigurno neće pratiti i povećanje plata…

U posljednjih sat-dva, treće vozilo Hitne pomoći dolazilo je i prolazilo iz pravca Gradiške prema Banjaluci. Vozači ih puštaju svakih pola sata, tvrdeći da to neko namjerno radi kako bi razbio protest.

(ATV)

Komentari