Srbija ispred svih – najviše igrača do 23 godine na Mundijalu

Srbija ispred svih – najviše igrača do 23 godine na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Srbije četvrta je najmlađa selekcija na Svjetskom prvenstvo u Rusiji, a zanimljivo je da ima najviše fudbalera koji imaju 23 ili manje godina.

Prije nekoliko dana saopštili smo da su “Orlovi” najviša selekcija na Mundijalu, a sada je isprad vas nova zanimljivost povodom starosti reprezentacija.

Najmlađi sastav ima reprezentacija Nigerije (25,9), a potom slijede Francuska (26), Engleska (26), Tunis (26,5) i Srbija (26,8).

Sa druge strane, najstariji sastavi su Paname (29,6) i Kostarike (29,6).

Međutim, Srbija prednjači sa igračima U23 pošto je čak njih devet ima 23 godina ili manje. Oni su: Predrag Rajković (22), Miloš Veljković (22), Nikola Milenković (20), Andrija Živković (21), Marko Grujić (22), Sergej Milinković-Savić (23), Nemanja Radonjić (22), Aleksandar Mitrović (23), Luka Јović (20).

Odmah iza Srbije slijede Francuska (8), Maroko (7), Nigerija (7), Peru (6), Portugal (6)…

Od ovih devet igrača iz reprezentacije Srbije petorica su učestvovala na Svjetskom prvenstvu za mlade 2015. godine, kada je Srbija postala šampion svijeta (Rajković, Veljković, Živković, Grujić, Milinković-Savić), dok su u konkurenciji za ovogodišnji Mundijal bili i Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović, koji su takođe činili sastav Srbije na Novom Zelandu, javlja B92.

“Orlovi” su danas stigli u Rusiju.

Komentari