Teške riječi na sastanku Vučića i Palmera: Amerika steže obruč

Sankcije neće natjerati Moskvu da promijeni spoljnu politiku

Pokušaji Vašingtona da sankcijama natjera Moskvu da promijeni spoljnu politiku neće uspjeti, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da, kao što je i ranije bio slučaj, nove sankcije neće natjerati Rusiju da promijeni bilo šta u nezavisnoj politici na svjetskoj sceni.

“Američki političari su i dalje sputani iluzijama o SAD kao globalnom čuvaru i svojim neefikasnim pokušajima da povećaju pritisak na Rusiju samo pokazuju koliko su bespomoćni”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pokušaje SAD da prikaže Rusiju kao neprijatelja nazvalo “kratkovidim” i pozvalo Vašington da se suoči sa pravim prijetnjama, javio je TASS.

Američko Ministarstvo finansija juče je uvelo sankcije za trojicu ruskih državljana i pet kompanija zbog navodnih sajber-napada protiv SAD i njihovih saveznika.

Kompanije kojima su uvedene sankcije su “Didžital sekjuriti”, “ERP sken”, “Embedi”, Naučno-istraživački institut “Kvant” i “Dajvtehnocentar”.

Lica koja su uvrštena na listu sankcija su Oleg Čirkov, Vladimir Kaganski i Aleksandar Tribun, koji su, navodno, povezani sa kompanijom “Dajvtehnocentar”.

Komentari