Ćulum: Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u Banjaluci

Ćulum: Nećemo dozvoliti blokadu puteva

Nećemo dozvoliti blokadu puteva, jer se obustavom saobraćaja ometaju normalna putovanja građana, funkcionisanje službe hitne pomoći, vatrogasaca i policije, izjavio je danas direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Povodom protesta jednog dijela građana Srpske zbog cijena naftnih derivata, direktor Policije Srpske Darko Ćulum je naglasio da građani imaju pravo da iskažu svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, ali da to okupljanje mora biti u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

“Obustava i blokada saobraćaja i puteva je nezakonita, jer je u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom okupljanju Srpske, Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja BiH i Zakona o javnom redu i miru Srpske”, dodao je Ćulum.

On je istakao da će Policija Republike Srpske u skladu sa zakonom, zakonskim odredbama i policijskim ovlaštenjima izdavati naređenja svim počiniocima prekršaja da prestanu sa činenjem prekpšaja i sankcionisati takva lica.

“Postoji i zakonska mogućnosti lišenja slobode lica zatečenih u vršenju prekršaja, ukoliko postoje okolnosti koje ukazuju da će to lice ponoviti prekršaj ili izvršiti pokušaj prekršaja. Takođe, postoji i mogućnost pribremenog oduzimanja predmeta, vozila koja čine sredsta izvršenja prekršaja”, zaključio je Ćulum.

Komentari