Davor Dragičević: Dokumentovao sam i fotografisao inspektore koji me prate

Davor Dragičević: Dokumentovao sam i fotografisao inspektore koji me prate

Banjalučani su se i večeras po 81. put okupili na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku Davoru Dragičeviću u borbi za istinu i pravdu i konačnom rasvjetljavanju slučaja tragične smrti njegovog sina Davida Dragičevića.

-Dokumentovao sam i fotografisao inspektore koji me prate i bićete kažnjeni. Očekujem da u Narodnoj skupštini RS svi dignu ruke za izvještaj Anketnog odbora, jer je to jedina istina i Pravda -poručio je Davor.

-Nalogodavci, izvršitelji i mučitelji su pripadnici MUP RS uz saučesništvo ljudi iz tužilaštva- ponovio je Davor.

-Dragi moj Đakac kada si se rodio bio sam ponosan, a ubili su te i sada više neću imati ni unuče- istakao je otac nastradalog mladića.

Posebno je istakao da ukoliko se ne riješi ubistvo njegovog sina da izbora neće biti.

I večeras se na Trgu Krajine mogla čuti pjesma “Klinac u getu”.

– Istina je surova, zločinci i ubice pravda će biti još surovija. Sine, tata tvoj se zakleo na grobu, idemo do kraja – istakao je Davor.

Okupljeni su pozvali narodne poslanike da dođu i pogledaju sve ljude koji dolaze na trg, a onda dobro da razmisle šta će uraditi jer će tada odrediti da li su ljudi.

Na Trgu Krajine je pročitano i pismo podrške:

Već 81.dan čekamo da institucije urade nešto, ali nema ništa. Brukajući sebe, brukaju i nas. Jadne su institucije, jadna je ova naša država sa takvim institucijama. Raspored rada je takav da RTRS pravi emisije u stilu monologa, novinara kao da ni nema, ali znamo mi to.

Nećemo dozvoliti da ljude koji dolaze ovdje karakterišete da su teroristi. Vi nas zloupotrebljavate godinama gospodo. Ne želim da idem, jer ovo je moja zemlja i ovdje mi je najljepše. Ko god drugi da dođe naše riječi će biti iste. Moje mišljenje je zataškavate mnoge stvari, od Milana Vukelića do Davida Dragičevića. To je sprega policije i tužilaštva, a slučaj Davida je kap koja je prelila čašu.

Obratili se grupi beskičmenjaka, aludirajući na univerzitetske profesore.

-Gdje ste vi da stanete na čelo, gdje ste godinama unazad. Čast pojedincima. Takvi kakvi ste treba da vam još više kasne plate, da vam budu još niže- poručeno je sa Trga i dodatu da su druga grupa beskičmenjaka- studenti.

(Srpska Info)

Komentari