Počelo Svjetsko prvenstvo u fudbalu (FOTO)

Počelo Svjetsko prvenstvo u fudbalu (FOTO)

Na stadionu „Lužnjiki“ svečano je otvoreno Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se prvi put organizuje u Rusiji.

Nakon otvaranja počela je utakmica između domaćina Rusije i Saudijske Arabije, a titulu brani Njemačka.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 14. juna do 15. jula u 11 gradova Rusije: Moskvi, Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazanju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Јekaterinburgu.

Fudbal će osvojiti Rusiju u narednih mjesec dana, a iz Rusije će fudbal osvojiti svijet, izjavio je predsjednik Međunarodne federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) Đani Infantino na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva.

“Dragi prijatelji, dobrodošli na Svjetsko prvenstvo“, započeo je Infantino svoj govor na ruskom jeziku.

“Počevši od danas i u narednih mjesec dana, fudbal će osvojiti Rusiju, a iz Rusije će fudbal osvojiti cijeli svijet. Uživajte u najvećem prazniku na svijetu“, rekao je Infantino i zahvalio se predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i Moskvi.

Otvarajući Svjetsko prvenstvo u fudbalu, predsjednik Rusije poželio je svim timovima uspjeh, a navijačima nezaboravne utiske.

“Svim reprezentacijama želim uspjeh, a navijačima nezaboravne utiske. Dobrodošli u Rusiju“, rekao je Putin na otvaranju Prvenstva na stadionu “Lužnjiki“, javlja RTRS.

Na otvaranju su pjevali Robi Vilijams i Aida Garifulina, sopraniskinja koju prati status jednog od najhvaljenijih ruskih glasova, a trofej za koji će se u narednih mjesec dana fudbaleri boriti predstavili su golman Iker Kasiljas i model Natalija Vodionova.

Komentari