Policijska istraga zbog napada: Cakan inspektorku polio kantom vode

Policijska istraga zbog napada: Cakan inspektorku polio kantom vode

Slavko Stojanović zvani Cakan (41) iz Bratunca priveden je nakon što je opštinsku inspektorku koja je trebalo da sankcioniše nelegalnu gradnju, polio kantom vode, saznaje Srpskainfo.

Napad se dogodio u trenutku kada su građevinski inspektori iz Bratunca uručivali Stojanoviću rješenje o zabrani radova na izgradnji bašte lokalne diskoteke na javnoj površini.

-Stojanović je počeo da proširuje diskoteku, pa je zauzeo deo zemljišta koje uopšte nije njegovo privatno vlasništvo. Pravo pitanje je odakle mu uopšte pravo da ima diskoteku na tom mjestu. Da stvar bude još gora, izgradnja bašte je potpuno zatvorila prilaz butiku koji se nalazi u neposrednoj blizini, a čija je vlasnica zbog šoka od nepravde u teškom stanju prevezena u zvorničku bolnicu- ispričao je izvor Srpskeinfo iz policije.

Dodaje kako je nakon saznanja da je nesrećna žena zamalo umrla, opština poslala svoje inspektore na teren.

-Ovo je malo mjesto i zna se vrlo dobro šta ko radi. Kada su došli građevinski inspektori iz opštine da sankcionišu nelegalnu gradnju, Stanković je jednu ženu polio kantom vode i tako pokazao da ga ne interesuje ono što kaže zakon- dodao je izvor iz policije.

Prema izjavama mještana Bratunca, Stojanović koji je od ranije poznat policiji, uopšte se nije obazirao na upozorenja da prestane sa nelegalnom gradnjom.

-Ta nesrećna žena je očekivala da će se situacija smiriti, jer je opština trebala reagovati na vrijeme, a ne intervenisati kada je problem narastao do te mjere da je neko zamalo umro- ispričao je mještanin koji je želio ostati anoniman.

Bratunčani očekuju od policije i lokalnih opštinskih organa da sankcionišu ponašanje Stojanovića i procesuiraju ga zbog onoga što je učinio.

Srpskainfo je u Policijskoj upravi Zvornik potvrđeno da im je prijavljen slučaj napada na opštinskog inspektora u Bratuncu, te da je osumnjičen Slavko Stojanović.

-Policijskoj stanici Bratunac 8. juna ove godine je prijavljeno da je S.S. ometao službena lica u obavljanju službene radnje. U toku je dokumentovanje čitavog slučaja, a o svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo- izjavio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Načelnik opštine Bratunac, Nedeljko Mlađenović, rekao je da je Stankoviću izdato rešenje o zabrani radova i uručen nalog za uklanjanje izgrađenog objekta na javnoj gradskoj površini.

-Stankoviću je dat rok od sedam dana da ukloni ono što je nelegalno izgradio, a ukoliko to sam ne učini, sporni deo ukloniće opština- izjavio je Mlađenović.

Dodaje kako je istraga zbog napada na opštinskog inspektora u nadležnosti policije.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske ko napadne ili ozbiljno preti da će napasti službeno lice u vršenju službene dužnosti,

kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Ukoliko je pri izvršenju dela službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci.

Afera sa maljoletnicom

Slavko Stojanović je hapšen još 2010. godine zbog seksualnog zlostavljanja maloljetne romkinje M.M. (17) učenice Srednjoškolskog centra u Bratuncu. Čitav slučaj pokrenut je nakon što je maloljetna djevojčica otkrivena predozirana, nakon čega je smještena u sigurnu kuću. Baki se na teret stavljalo da je u periodu od 2006. godine do 5. februara 2010. godine u dogovoru sa drugoosumnjičenim Slavkom Stojanovićem prvo prisilila unuku da njemu pruži seksualni odnos. Potom je u dogovoru sa Stojanovićem organizovala da njena unuka pruža seksualne odnose drugim muškarcima.

(Srpska Info)

Komentari