Promocija ljetne turističke sezone

Promocija ljetne turističke sezone

Ljetna turistička sezona „Banjaluka 2018“ počinje zvanično 15. juna, a u stvaranju turističke prepoznatljivosti Banjaluke ove godine je izrađen slogan /Extremely AdoraBLe/.

-Turistička organizacija pripremila je ljetnu kampanju koja počinje sutra, gdje će na regionalnim tržištima promovisati ono što Banjaluka nudi ovog ljeta. Adrealinski i festivalski turizam su najperspektivniji jer su turistima najzanimljiviji, a tome u prilog govori povećanje broja turista u Banjaluci tokom ljeta – rekla je direktor TOBL Irena Radojević na današnjoj konferenciji za novinare u Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“.

Najavljena su održavanja manifestacija „Kozara etno“, „Ljeto na Vrbasu“ kao i muzičkih događaja „Demofest“, a za avgust „Freš vejv festival“, „Kastel rok fest“ i 53. „Kočićev zbor“.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić rekla je da će na banjalučkom aerodromu biti uvedene nove linije, koje kreću od jeseni, te da bi trebalo planirati na koji način turističke proizvode ponuditi i zemljama Evrope.

– Prema planu kapitalnih investicija, grad Banjaluka će ulagati u turističku infrastrukturu, a sljedeće godine, osim pristaništa za dajak čamce, biće izgrađen „Park ljubavi Safikada“. Prema prijedlogu akcionog plana za naredne tri godine, planirano je uređenje priobalja, šetališta, trim-staza i izletišta – rekla je Trivićeva.

„Freš vejv“ festival biće održan od 9. do 11. avgusta, i to u sedmom izdanju koje će biti najkvalitetnije do sada.

Predsjednik Dajak kluba Banjaluka Andrej Zamolo, istakao je da je sve veća zainteresovanost za turističke ture dajakom na rijeci Vrbas, te da će se izgradnjom dajak pristaništa koja je planirana naredne godine, poboljšati pržanje ove usluge.

Komentari