Pramenovi prema tipu kože

Pramenovi prema tipu kože

Ako želite pramenove, a niste sigurni koje nijanse bi vam najbolje pristajale, stručnjaci kažu da prvo odredite tip kože!

* Djevojke i žene sa maslinastim tenom treba da biraju tople nijanse – bakar, med, svijetloplave i riđe pramenove, dok onima sa svjetlijom puti mnogo bolje stoje pepeljaste nijanse. Dobar izbor za vas su i srebrni pramenovi, ali bez narandžastih i crvenih nijansi.

* Pripadnice ljepšeg pola koje imaju kremasto bijelu kožu, odnosno svjetliju “bebi” put treba da nose pramenove boje karamele ili kombinacije toplijih tonova. Tamni pramenovi će napraviti ogroman kontrast, pa nisu dobro rješenje.

* Ako imate žućkast ten, izbjegavajte hladne boje, riđu i “džindžer” boju. Dobro će vam stajati nijanse meda i čokolade i eventualno poneki tamnije crveni pramen.

* Izrazitim crnakama preporučuju se sve nijanse crvene, a trebalo bi da izbjegavaju blanš i sve varijante plavih pramenova.

Savjet plus: Pramenovi su odličan izbor ako ste sedi, ali samo u slučaju da boja u koju se farbate nije drastično tamnija od prirodne, pišu Novosti. Ako koristite približno slične nijanse, izdrastak neće biti toliko vidljiv.

Komentari