Facebook planira uvesti promjenu koja će mnogima zgaditi dopisivanje

Facebook planira uvesti promjenu koja će mnogima zgaditi dopisivanje

Facebook bi uskoro u Facebook Messenger mogao utrpati videoreklame koje se automatski pokreću. Prema pisanju TechRadara, u Facebooku upravo testiraju novu metodu oglašavanja, koja uključuje reklamne videosnimke koje bi se same pokretale unutar aplikacije za čavrljanje.

Testiranje je započelo 18. juna, rekao je šef odjela oglašavanja za Messenger Stefanos Loukakos Recodeu. Hoće li videoreklame postati stalan dio Messengera ovisiće o reakcijama korisnika.

“Ne znamo još hoćemo li prijeći u širu upotrebu, no testiranja statičnih oglasa nisu pokazala nikakve promjene u načinu korištenja aplikacije”, dodao je.

Statični oglasi u Messengeru se nalaze već 18 mjeseci.

Ako odluče prijeći iz testne faze u stalnu upotrebu, svi ćemo pored razgovora s prijateljima imati i videoreklame, koje će se pokretati same od sebe. Takav oblik reklame Facebooku donosi puno veći profit od običnih statičnih reklama, prenosi Buka.

Naime, čak 98,6 posto prihoda Facebooka dolazi od reklama, a o kakvoj je cifri riječ najbolje će vam predočiti podatak da su u prva tri mjeseca ove godine od njih zaradili 11,8 milijardi dolara.

Komentari