Vremenska prognoza za naredna četiri dana

Vremenska prognoza za naredna četiri dana

U ponedjeljak se očekuje promjenljivo oblačno uz slabu kišu uglavnom u drugom dijelu dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog saveza Republike Srpske.

Ujutru i prijepodne na zapadu pretežno oblačno, a u ostalim predjelima sunčanije uz umjerenu oblačnost. Sredinom dana slaba kiša će početi ponegde na zapadu, a u ostalim predjelima ostaje suvo. Oblačnost se širi od zapada ka jugu i istoku i popodne će u većini predjela biti oblačnije uz povremenu slabu kišu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Minimalna temperatura vazduha od 6°C do 12°C, na jugu do 17°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19°C do 24°C, na jugu do 27°C, u višim predjelima od 16°C.

Banjaluka, 25. jun: Ujutru postepeno naoblačenje i tokom dana će biti pretežno oblačno i uglavnom suvo vrijeme. Tokom popodneva i večeri moguća je slaba kiša. Vjetar slab sjeveroistočni. Minimalna temperatura oko 11°C, a najviša dnevna oko 22°C.

U utorak (26. juna): Nastavlja se oblačno vrijeme uz povremenu kišu. Na sjeveru će u prvom dijelu dana biti malo toplije uz više sunčanih perioda, a zatim uz povremene pljuskove. Na jugu i istoku oblačno i svježije uz slabu kišu. Minimalna temperatura vazduha od 8°C do 14°C, na jugu do 18°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16°C na istoku do 25°C na krajnjem sjeveru i jugu, u višim predjelima na istoku od samo 12°C.

U srijedu (27. juna): Malo toplije i promenljivo oblačno vrijeme uz više sunčanih perioda. Kiša će se javati samo ponegdje, uglavnom na jugoistoku i istoku, a kasnije popodne i ponegdje na sjeveru može biti lokalnih pljuskova. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, na jugu oko 18°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 27°C, na jugu do 29°C, u višim predjelima od 17°C.

U četvrtak (28. juna): Još malo toplije i pretežno sunčano vrijeme u prvom dijelu dana. Popodne promjenljivo oblačno uz povremene pljuskove, uglavnom na zapadu i jugoistoku. Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 15°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 28°C, na jugu oko 30°C, u višim predjelima od 19°C.

Komentari