Dječak sa samo osam godina završio srednju školu i upisao fakultet (VIDEO)

Dječak sa samo osam godina završio srednju školu i upisao fakultet (VIDEO)

Osmogodišnji dječak iz Belgije može se pohvaliti diplomom iz srednje škole, ali i indeksom koji će mu uskoro biti uručen.

Bi-Bi-Si donosi divnu priču o dječaku iz Belgije koji je sa samo osam godina završio srednju školu i upisao fakultet.

Osmogodišnji Laurent Simons, čiji je otac Belgijanac, a majka Holanđanka ima koeficijent inteligencije 145.

On je uspio da završi srednju školu i dobije diplomu nakon što je školsko gradivo predviđeno za šest godina uspio da savlada za godinu i po dana.

U jednom intervjuu za radio stanicu RTBF Laurent je otkrio da mu je omiljeni predmet matematika, “jer je tako opširna, ima statistiku, geometriju, algebru”.

Planira da nakon završetka srednje škole odmori dva mjeseca, a potom da krene na fakultet. Želja mu je da se bavi kompjuterima, a kako je kazao do sada ga je privlačio posao hirurga i astronauta, prenosi B92.

“Ako se sutra predomisli i odluči da postae stolar, podržaćemo ga, bitno nam je samo da je on srećan”, rekao je ponosni otac, te naglasio da je Laurent uvijek bio posebno dijete – nije volio da se igra sa djecom niti sa igračkama.

Nog maar 8 en al diploma middelbaar op zak: "Als hij maar gelukkig is"

Laurent Simons is 8 jaar en heeft zijn diploma middelbaar al op zak🤯Hij heeft zijn zes jaar middelbaar onderwijs op anderhalf jaar afgelegd.

Posted by VRT NWS on Srijeda, 27. juni 2018.

Komentari