Pandurević: Pljačka vijeka,  Elektroprivreda RS oštećena za 600 miliona maraka

Pandurević: Ne napadamo institucije Srpske, nego ih branimo od pojedinaca koji ih zloupotrebljavaju

Šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević tvrdi da niko iz SDS-a i Saveza za promjene ne napada institucije Republike Srpske, nego ih brane od pojedinaca koji ih zloupotrebljavaju.

Reagujući na izjavu poslanika SNSD-a Dušanke Majkić, ona je rekla da ne zna šta smeta Majkićevoj i upitala da li su u SNSD-u “nervozni jer su u Predstavničkom domu parlamenta BiH usvojeni zaključci koji omogućavaju prevenciju i sankcionisanje izborne krađe ili joj, pak, smeta što je juče većina kolega prihvatila prijedlog SDS-a da po hitnom postupku budu razmatrane izmjene Zakona o akcizama kojima se cijene goriva smanjuju za 18 feninga”.

Ona navodi da su u SDS-u očekivali da kolege iz SNSD-a “pokažu ljudskost, više nego njihove kolege u Narodnoj skupštini kada su se izjašnjavali o izvještaju Anketnog odbora, te da isprave svoju grešku i čuju šta narod govori”.

“Nažalost, umjesto ljudskog ispravljanja greške, juče smo čuli da je smanjenje cijena goriva prenošenje nadležnosti”, kaže Pandurevićeva.

”Ne znam šta smeta gospođi Majkić: da li su u SNSD nervozni jer su usvojeni zaključci koji omogućavaju prevenciju i sankcionisanje izborne krađe ili joj, pak, smeta što je juče većina kolega prihvatila naš prijedlog da se po hitnom postupku razmatra Zakon o akcizama kojim se cijene goriva smanjuju za 18 feninga.

Očekivali smo da kolege iz SNSD pokažu ljudskost, više nego njihove kolege u Narodnoj skupštini kada su se izjašnjavali o izvještaju Anketnog odbora, te da isprave svoju grešku i čuju šta narod govori. Nažalost, umjesto ljudskog ispravljanja greške, juče smo čuli da je smanjenje cijena goriva ‘prenos nadležnosti’.

”Niko iz SDS i SZP ne napada institucije Srpske, nego ih branimo od pojedinaca koji ih zloupotrebljavaju.

Kada, recimo, ukažemo da je gospođa Majkić, koristeći svoj uticaj u SNSD, zaposlila svoje sinove u Poresku upravu, te da mladi ljudi napuštaju ovu zemlju i zbog ogavnog nepotizma, mi ne napadamo Poresku upravu kao instituciju, nego pojavu nepotizma za koju nema boljih primjera od gospođa Cvijanović i Majkić”.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da je šef Kluba SDS-a u ovom domu Aleksandra Pandurević cijeli mandat potrošila kudeći, a poslanici slušajući salve napada na institucije Srpske, na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željku Cvijanović, na RTRS i Srnu.

Komentari