NBA: Jokić tripl-dablom ugasio nade Klipersa za plej-of

Јokiću 148 miliona za novi ugovor

Srpski košarkaš Nikola Јokić zvanično će objaviti nastavak saradnje sa Denver Nagetsima. Momak iz Sombora dobio je najveći ugovor u istoriji srpskog sporta – za pet godina inkasiraće 148 miliona dolara.

Dozvolivši Јokiću da postane ograničen slobodan agent, Nagetsi su pokazali dobru volju prema srpskom košarkašu jer su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone, ali su ujedno i izbjegli mogućnost da on sledećeg ljeta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može da izjednači svaku koju dobije.

Osim toga, Nagetsi su “vezali” Јokića za sebe na duži period i time pokazali da će on i u budućnosti biti kičma oko koje će graditi tim čiji je osnovni cilj plasman u plej-of.

Јokić se u protekle tri sezone istakao kao jedan od najboljih centara lige, a posebno je skrenuo pažnju jedinstvenim dodavačkim vještinama, a sada je postao i najplaćeniji srpski sportista svih vremena.

Prošle je prosječno bilježio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica, javlja B92.

Osim njega, ekipa Majka Melouna sačuvala je i Vila Bartona koji će za četiri sezone zaraditi 54 miliona dolara.

Komentari