Sječa osušenih stabala na više lokacija u centru grada

Sječa osušenih stabala na više lokacija u centru grada

Više oboljelih stabala u parkovima i gradskim drvoredima biće uklonjeno u narednim danima, u okviru preventivne akcije gradskih službi.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, oboljela i sasušena stabla, koja predstavljaju potencijalnu opasnost za prolaznike, biće uklonjena na nekoliko lokacija na području užeg gradskog jezgra.

Kako je planirano, komunalne službe će sutra posjeći dva sasušena stabla u parku Petar Kočić. Riječ je o sasušenoj smrči i stablu „crnog oraha“.

– S obzirom na to da su u pitanju visoka stabla i da je riječ o parku u centru grada, koji posjećuje veliki broj naših sugrađana, prilikom njihovog uklanjanja komunalcima će pomoći i vatrogasci svojom dizalicom – kažu u odjeljenju.

U međuvremenu, narednih dana će na drugim lokacijama biti uklanjana sasušena stabla. Tako će u Parku Mladen Stojanović biti uklonjena dva bora i jedan jasen. Kod Dječijeg pozorišta RS biće posječena dva potpuno suva duda, a ispred Narodnog pozorišta RS dvije lipe.

– Ova stabala se moraju ukloniti jer predstavljaju opasnost, a na njihova mjesta, tokom jeseni, biće zasađene mlade sadnice – ističu u Odjeljenju.

Komentari