114. okupljanje u Banjaluci, Davor Dragičević: “Ko je ujak? David nema ujaka”

114. okupljanje u Banjaluci, Davor Dragičević: “Ko je ujak? David nema ujaka”

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, obratio se i večeras 114. put okupljenima na Trgu Krajine u Banjaluci.

– Konstruišu se laži… Da si imalo bolji čovjek, da ne kažem predsjednik, bio bi na nekoj ozbiljnijoj televiziji u Srbiji. Lukaču i Dodiku, ko je ujak? Ko je ujak? David nema ujaka! Opet lažete i opet ga blatite. David je imao otvorene prijetnje, šta ste preduzeli? Darko Iliću, ko ti radi na farmi? Milorade Dodiku, ko ti radi u Mtelu? Karane, gdje ti radi kćerka? Nečasni pripadnici MUP RS ove države su krivi za smrt Davida. Ko je radio 17/18. u vozilima MUP? Gdje je snimak sa Rajfajzen banke i Ekvatora? Željko Karanu, ubico! Ništa nisi uradio, dobićeš zvanično nalaz iz Holandije koji kaže da tvoj nalaz ne vrijedi ništa! Čekam vas sve ovdje, uhapsite me, vodite me na poligraf. Ne smijete, samo palamudite – rekao je Davor Dragičević. Davor je apelovao na zemlje potpisnice Dejtona i OHR od kojih je rekao da traži samo pravo na život i da niko ne može nekažnjeno da ubija.

Okupljeni na skupu “Pravda za Davida” ponovo su sa dignutim pesnicama otpjevali Davidovu pjesmu “Klinac u getu”.

Pročitano je pismo jednog od Davidovih prijatelja u kome se opisuje Davida.

– Hvala mu za sve momente koje je bio uz mene. Smatram da je, ne samo grad, nego i svijet izgubio veliku umjetničku dušu. Niko me neće natjerati da promijenim mišljenje o njemu – navodi se, između ostalog, u ovom pismu.

Davor je poručio da živi od svog rada, penzije i invalidnine.

– Pošto ih živo pojedoše finansije, jer njih samo to zanima, Davor živi od svog rada, penzije i invalidnine. To znači dobar životni standard u državi. A, prema zadnjim informacijama produžio nam se životni vijek, pa ćemo i živjeti duže – rekao je Davor na kraju, uz poruku “idemo do kraja”.

(srpskainfo.com)

Komentari