Banjaluka: Ogorčeni građani zbog napada na Davora okupili se pred Policijskom upravom (FOTO)

Banjaluka: Ogorčeni građani zbog napada na Davora okupili se pred Policijskom upravom (FOTO)

Zbog incidenta koji se desio na Trgu Krajine večeras u Banjaluci, građani su se okupili ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka.

Išli su glavnom ulicom uzvikujući “ko je ubio Davida” i “ko je napao Davora”, a nosili su i druge parole.

Ispred zgrade PU Banjaluka je veliki broj policajaca, ali i pripadnika jedinice za podršku.

Kako se može vidjeti na Fejsbuk grupi “Pravda za Davida” nepoznata osoba napala je Davora Dragičevića na Trgu Krajine, a policija je okrenula glavu.

Davor je rekao da iza zgrade se nalaze “kornjače”. Ako jedan bude nešto meni uradio, nećemo otići dok ne dovedete ubice. Moje je dijete ubijeno i to svi znaju – rekao je on.

Davor je rekao da je na Trgu večeras dobio prijetnju smrću i da je povučen za ruku. Okupljeni uglas ponavljaju da izbora neće biti.

Nakon skoro dva sata stajanja ispred Policijske uprave Banjaluka građani se ne razilaze, čak ih je sada, kako javlja novinar Srpskainfo sa terena i više.
Okupljenima se pridružio i gradski odbornik Draško Stanivuković, okružen sa oko 20-ak mladih građana.

Oni su dočekani gromoglasnim aplauzom, a ispred PU Banjaluka ponavljaju “Gotovo je”.

Davor Dragičević je pozvao građane na mir i dostojanstvo. Kaže da ne odlazi dok se svi zločinci ne pohapse.

Davor se građanim obraća putem megafona koji mu je donio Stanivuković. Davor kaže da neće dozvoliti da ih neko napadne.

– David je ubijen 23.30 u prstorijama PU Banjaluka. Kada odredim sat i sekund i spustim ruku, tada možete prići nama ili ostati sa ubicama. Kad spustim ruku krećemo u lov – rekao je Davor.

Okupljenima se pridružio i poslanik Neđo Milaković, za kojeg Davor kaže da je on obezbijedio grobno mjesto Davidu, te da je glasao za Anketni odbor.

Naime, zbog incidenta koji se desio na Trgu Krajine večeras u Banjaluci, građani su se okupili ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka.

Išli su glavnom ulicom uzvikujući “ko je ubio Davida” i “ko je napao Davora”, a nosili su i druge parole.

Ispred zgrade PU Banjaluka je, kako javlja novinar Srpskainfo veliki broj policajaca, ali i pripadnika jedinice za podršku.

Rekao je da je spreman dati život za istinu, ali da neće otići sam, te je ponovio da više neće otići dok se sve ubice ne otkriju.

– Masakrirali ste mi i ubili dijete, više neću otići. Možete nam donijeti šatore, hranu i deke, jer nećemo otići dok svi ne budu privedeni – poručio je Davor.

Davor za Srpskainfo kaže da je čovjeka koji ga je napao na Trgu Krajine poslao MUP da ga isprovocira.

– Ostajemo na ovom mjestu dok ne dovedu sve saučesnike i ubice. Ovako će prije doći 5. oktobar. Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Ako ne otkriju i ne uhapse ubice onda ja krećem u lov – poručio je Davor.

On je nekoliko puta upitao gdje je sada opozicija, međutim kako javlja naš novinar sa lica mjesta, od opozicije tu je samo Šukalo.

Svjedok incidenta na Trgu Krajine, Dušan Savić je rekao za Srpskainfo da je u centar Banjaluke došla nepoznata osoba kako bi izazvala incident.

– Prošao je između građana, uperio prst prema Davoru i rekao “Zapamtićeš”. Tada ga je jedan od članova grupe “Pravda za Davida” odgurno i izgurao. Davor je krenuo za njim i tražio od policije da bude uhapšen – rekao je Savić za Srpskainfo.

Okupljeni uglas ponavljaju da izbora neće biti.

Vuković: Više razuma pokazuje narod nego njegova elita
Profesor Đorđe Vuković, koji je skoro svako veče na Trgu Krajine, rekao je za Srpskainfo da je odgovornost za sve što se dešava na onima koji imaju moć da ovo urazume.

– Ne moze se to traziti od naroda. Više razuma pokazuje narod nego njegova elita. Izbori i rezultati izbora moraju biti u drugom planu. Mir i bezbjednost su ono što mora biti na prvom mjestu – rekao je Vuković za Srpskainfo.

Banjaluka

"Pravda za Davida" pred Policijskom upravom Banjaluka

Posted by Srpskainfo.com on Srijeda, 19. Septembar 2018.

Rekao je da je spreman dati život za istinu, ali da neće otići sam.

Kaže da više neće otići odavde dok se sve ubice ne otkriju.

– Masakririali ste mi i ubili dijete i više neću otići. Možete nam donijeti šatore, hranu i deke, jer nećemo otići dok svi ne budu privedeni – poručio je Davor.

Okupljeni ponavljaju das u ubice Davida Dragičevića Ćulum, Ilić, Lukač i ostali. Među okupljenima primijećen je i Adam Šukalo, narodni poslanik.

Davor Dragičević: Prijećeno mi je smrću

Davor Dragičević: Prijećeno mi je smrću

Posted by Srpskainfo.com on Srijeda, 19. Septembar 2018.

****************

Sa svim prikupljenim dokazima sa današnjim danom, slikama i ispisima telefonskih brojeva iza otmice, silovanja, mučenja ubistva djeteta, građanina grada Banjaluke, RS i BiH, Davida Dragičevića, stoji vrh MUP-a RS, zločinačkih narkokartela organizacija – rekao je danas, 178. dan od početka okupljanja na Trgu Krajine, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

On ističe da za ovu tvrdnju ima čvrste dokaze.

– Znam i ko je naredio zločinačku pres konferenciju 26. marta ove godine, da ocrne moje i majke Suzane dijete, da ocrne studenta dva fakulteta, umjetnika, anđela ovog grada, ove države i svjetle budućnosti koju su bacili u go*na. Sve su to uradili u saradji sa Tužilaštvom i ostalim institucijama ove države. Još uvijek rade na zataškavanju tog najmonstruoznijeg zločina. Čitav vrh MUP-a RS – uzviknuo je Dragičević, dok su okupljeni uzvikivali: “Ubice, ubice”!

Davor Dragičević, kaže da uprava koju vodi Darko Ilić je uprava za organizovani kriminal i terorizam.

– Niti sam organizovani kriminalac, niti sam terorista, ni ja ni moje dijete. Prate me na svakom koraku. Vi koji to radite, sve vaše slike i brojeve telefona imam. Javno kažem ako mi se iko od vas bude približio, ja nisam ni Vladimir Kovačević, ni David Dragičević. Znam kako sa vama treba. Budete li mi se malo približili i ušli u moje dvorište, pokucali na vrata moje i Davidove kuće, vrlo dobro znam šta ću da uradim. Ovo vam je zadnje upozorenje. Ovo je zadnje upozorenje zločincu i ubici Draganu Lukaču, ministru policije, njegovoj sponi Vukotiću i ostalima. Samo probajte nešto. Vrlo dobro znate kako ćete i na koji način ćete završiti, ako krenete protiv mene, naroda koji je uz mene i grupe “Pravda za Davida”. Ne trebamo se više nikome dokazivati ko smo i šta smo. Za 178 dana svima je jasno – rekao je Dragičević.

On je pozvao sve institucije Evropske unije i međunarodne organizacije, zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma, Rusku Federaciju i Američku Vladu da zaštite građane.

Samim činom što ste potpisali Dejtonski sporazum, garantovali ste nam mir i bezbjednost. Garantovali ste nam pravo na život. Sad je na vama da nam na sve to što ste potpisali pružite i adekvatnu zaštitu. Meni ne treba, ali treba ovoj djeci ovdje. Djeca su naša budućnost! Treba i narodu, koji hoće i želi da ostane ovdje. U protivnom, desiće se organizovani egzodus na koji ću lično pozvati narod RS i cijele BiH, da krenemo svi odavde i da tražimo azil – rekao je Dragičević.

(srpskainfo.com)

Komentari