Lukač: MUP Srpske profesionalna struktura


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je Ministarstvo, na čijem je čelu, profesionalna struktura koja će omogućiti građanima Srpske da nesmetano i demokratski ostvare svoja prava.

Lukač i šef Misije OEBS u BiH Brus Berton razgovarali su u Banjaluci o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj, s posebnim akcentom na predstojeće izbore u BiH i javna okupljanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Berton je na sastanku pohvalio angažman policijskih službenika u rasvjetljavanju napada na novinara Vladimira Kovačevića.

Sagovornici su ocijenili da je uspješna saradnja MUP-a Republike Srpske i OEBS-a, posebno zbog realizovanih radionica i obuka o temi borbe protiv korupcije, predrasuda, te krivičnih djela počinjenih iz mržnje.

Na sastanku je bilo riječi i o učešću predstavnika MUP-a u realizaciji projekta “Izgradnja kapaciteta za stručnjake u sistemu krivičnog pravosuđa za suzbijanje sajber kriminala i kriminala koji je povezan s njim”, obuci o temi “Јavna okupljanja”, kao i učešću na konferenciji “Mediji i terorizam” koja je na Јahorini održana 1. i 2. septembra u organizaciji OEBS-a. (Srna)

Komentari