YouTube uvodi nove alate i olakšava korišćenje

YouTube uvodi nove alate i olakšava korišćenje

Korisnici najvećeg svjetskog internet videoservisa uskoro će, pomoću nove opcije, biti u mogućnosti da ograniče vrijeme gledanja. Novi alati, jednostavni za korišćenje, bi trebalo da postanu globalno dostupni do kraja nedjelje.

Alati se sastoje od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući video snimke na YouTubeu, uključujući YouTube Music i YouTube TV, nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obavještenja ćete da primate od Googleovog videoservisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podijeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle nedjelje, a sadrže i nedjeljni prosjek. Zasnivaju se na onome što se može naći u vašoj istoriji pregleda. A ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije, međutim, jasno da li se računaju videozapisi pregledani dok niste bili povezani na internet. A ako imate više kanala na YouTubeu pod istim korisničkim Google nalogom, biće vam dostupni podaci samo za gledanje koje ste objavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog.

Da biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom kliknete na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni sa postavkama. U meniju pronađite opciju Time watched.

Kada je riječ o desktop računarima, izgleda da u Googleu još uvijek nisu nadogradili veb interfejs za YouTube da bi podržavao novu funkciju.

Komentari