Špirić: Žrtva sam laži, spina i najgnusnijeg podmetanja

Špirić: Podnesena inicijativa protiv poskupljenja vozačkog ispita

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić podnio je u ime ove stranke inicijativu za izmjenu Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH tačnije spornog člana 177 gdje traže da se brišu stavovi 12 i 13 ovog člana koji predviđaju drastično poskupljenje vozačkog ispita.

– Ovih dana se kod građana Republike Srpske i BiH stvara klima straha i neizvjesnosti u vezi sa drastičnim poskupljenjem polaganja vozačkog ispita kako za ‘B’ kategoriju tako i za vozače kamiona i autobusa. SNSD ne podržava nikakav vid dodatnog opterećenja za građane – istakao je Špirić.

On je upozorio da bi poskupljenjem vozačkog ispita došlo do smanjenja broja građana koji sebi mogu da priušte vozačku dozvolu, a time se građani dodatno udaljavaju od mogućnosti zaposlenja jer je vozački ispit jedan od uslova na konkursima.

Špirić je podsjetio da je negativan stav o poskupljenju vozačkog ispita dalo i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Privredna komora i mnoga udruženja prevoznika, javlja Srna.

Komentari