Dodik: Hitno odgovoriti ko je znao i učestvovao u skandalu sa Prilepinom

Dodik: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije, kreću smjene

Svi koji su radili protiv interesa koalicije biće kažnjeni, niko neće biti pošteđen, određene stvari po tom pitanju već se dešavaju – poručio je to Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Većinu u parlamentu, kaže, ima već u ovom momentu. Dio te većine, sigurno je, neće biti ni koalicioni poslanici koji su radili mimo zajedničkih interesa. Mjesta neće naći niko ko je radio mimo dogovora, a biće ispitano i svako eventualno kršenje Zakona.

Utvrdi li se da je toga bilo, biće i sankcija. Niko nije zaštićen, poručuje predsjednik Srpske.

“Sve što nije bilo u skaladu sa zakonom biće procesuirano, i mi nikoga nećemo štititi, svi one za koje utvrdimo i minimalne dokaze neće ostati na svojim direktorskim mjestima. Već se sada pojedinii smijenjuju i u ovom trentku”, kaže Dodik.

O imenima, predsjednik Srpske puno ne govori. Te koji su radili protiv koalicije, nazvao je mangupima.

Otkriva samo da je direktorica Šumskog gazdinstva Kotor Varoš, Daliborka Kerezović, inače član DNS-a, već napisala ostavku što je bolje po nju jer je u toku njena smjena.

Odbacićemo svakog ko je koristio koalicione resurse, a radio za protivkandidate, kaže predsjednik Milorad Dodik.

“Ja se zahvaljujem Marku Paviću na jednom korektnom odnosu koji je pokazivao u pogledu izborne kampanje, ali neki njegoi mangupi su neke stvari uradili veoma loše, a ukoliko Marko Pavić pristane da se odrekne tih ljudi, on je naš i dalje koalicioni partner”, kaže Dodik.

Na današnju kafu u Palati, pozvani su i Vukota Govedarica i Mladen Ivanić. Nisu se pojavili. Njihova odluka, čekao sam ih 25 minuta, pristojno i dovoljno, kaže Milorad Dodik. On se na vrijeme vratio iz Broda. (ATV)

Komentari