Koncertom pijanistkinje Rite Kinke počela “Jesenja sonata”

Koncertom pijanistkinje Rite Kinke počela “Jesenja sonata”

Koncertom renomirane pijanistkinje Rite Kinke iz Novog Sada, otvoren je Internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“, koji se u organizaciji Kulturnog centra Banski dvor, održava u Banjoj Luci do 15. oktobra.

Nadahnutim i strastvenim izvođenjem, te samosvojnim stilom sviranja, Rita Kinka je sa izuzetnim sentibilitetom i sugestivnošću na koncertu izvela odabrana i veoma zahtjevna djela Baha, Debisija i Bramsa.

Predstavljajući festival kao elitni, višednevni muzički događaj i susret sa vrhunskim muzičkim umjetnicima iz zemlje i inostranstva, direktor Banskog dvora – Kulturnog centra Mladen Matović istakao je da je želja organizatora da „Jesenja sonata“ u budućnosti postane tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će stimulisati muzički i kulturni razvoj grada Banja Luka i Republike Srpske.

-Ponosni smo na činjenicu da je već prvo festivalsko izdanje „Jesenje sonate“ okupilo veliki broj istaknutih muzičkih umjetnika i ansambala čime je manifestacija dobila poseban dignitet i kredibilitet, uz veliku obavezu da kao organizatori u narednim godinama istrajemo na visokim umjetničkim kriterijumima i da budemo još bolji i uspješniji.

Prepuna Koncertna dvorana Banskog dvora na otvaranju festivala i veliko interesovanje za sve predstojeće koncerte na najljepši mogući način dokazuju da Banja Luka itekako ima publiku za kvalitetne i reprezentativne kulturne programe. Najvažnije je publici ponuditi kvalitet, te na adekvatan način medijski i marketinški promovisati svaki konkretan događaj – zaključio je Matović.

Komentari