Odbojkašice Srbije sjajne u punom banjalučkom “Boriku” (FOTO)

Srbija na korak od polufinala

Srbija – Јapan 3:0 (25:19, 25:18, 25:23). Odbojkašice Srbije pobjedom nad domaćinom Јapanom prišle su na korak od polufinala Svetskog prvenstva. Naredni meč srpske odbojkašice igraju protiv Italije u utorak od 9.10.

Srpske odbojkašice su uspjele da se revanširaju Јapankama za poraz u drugoj fazi takmičenja. Pokazale su da su kvalitetniji rival i lako došle do maksimalne pobjede i približile se na korak od borbe za medalje.

Odličnu igru u prvom setu srpske odbojkašice nisu krunisale ubjedljivom razlikom. Naime, vodile su sa 20:11, ali su protivnice iskoristile opuštanje Srpkinja u finišu seta i razlku smanjile na podnošljivih šest poena razlike – 25:19.

Slična slika i u drugom setu, ponovo su srpske odbojkašice konstantno vodile i povećavale prednost da bi u finiš seta ušle sa prednošku od 20:13. Ponovo mali pad u igri Srbije i Јapanke smanjuju razliku na 23:18, Terzić reaguje tajm-autom. Srpkinje potom vezuju dva poena i osvajaju drugi set.

Najveći otpor protivnica u trećem setu. U igri poen za poen protivnice su konstantno vodile. Srpske odbojkašice tek su sredinom seta povele sa 12:10, potom i sa 14:12, tada su protivnice uspele da vežu četiri poena i na drugu pauzu odu sa prednošću od dva poena. Srbija uspijeva da izjednači na 17:17, ali Јapanke uspijevaju da vežu dva poena i u finiš uđu sa dva poena prednosti – 20:18. Ipak odbojkašice Srbije uspijevaju da se izvuku i preokrenu na 23:22. Potom koriste prvu meč loptu za konačnih 25:23 u trećem setu.

Naredni rival Srbije je Italija, taj meč na programu je u utorak od 9.10. Predhodno će u ponedjeljak svoj meč odigrati Јapan i Italija. Srpkinje već u ponedeljak mogu da se plasiraju u polufinale, ukoliko Italija savlada Јapan. (RTS)

Komentari