Smijenjen Đorđe Popović direktor RiTE Ugljevik

Smijenjen Đorđe Popović direktor RiTE Ugljevik

Rukovodstvo Republike Srpske analiziralo je, ovih dana, rad institucija i pojedinaca i, u skladu s tim, počelo preispitivanje njihovog rada.

S tim u vezi, već prošle sedmice su počele ostavke i smjene pojedinaca, ali i otkazi, a sve se, kako saznajemo, intenziviralo jutros. Praksa preispitivanja rada pojedinaca i institucija nastaviće se i narednih dana.

Pojedini pomoćnici ministara već ponudili ostavke i da se spremaju novi otkazi.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik nedavno je najavio da će, sa novim mandatom nove-stare vlasti, doći do promjena i da će svačiji rad biti pod lupom. U narednim danima se očekuje da će većina nadzornih odbora i uprava preispitati rad direktora.

I u Vladi Republike Srpske, doći će do promjena po dubini, bez obzira na političku partiju. Saznaje se da je vlast odlučna da u novi mandat uđe sa ljudima koji mogu, i žele, da daju maksimum u svom radu.

Danas je smijenjen direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik, Đorđe Popović, kadar DNS-a, potvrđeno je iz Nadzornog odbora tog preduzeća.

Za vršioca dužnosti direktora RITE Ugljevik, na period od 60 dana, imenovan je Čedomir Stojanović iz Bijeljine.

“Danas je bila sjednica Nadzornog odbora RiTE Ugljevik i direktor Popović je smijenjen. Nadzorni odbor ima obavezu da, kako kažu, povremeno prati rad članova Uprave i u skladu sa svojom obavezom Nadzorni odbor je donio odluku o smjeni direktora Đorđa Popovića. Ocijenjeno je da rad direktora Popovića nije zadovoljavajući, bilo je tu više razloga, neki od njih se tiču pogonske spremnosti početka remonta u prethodnoj godini, nepoštovanje odluka Vlade Republike Srpske i tako dalje”, istakao je Maksim Skoko, v.d. predsjednika Nadzornog odbora RiTE Ugljevik.

(ATV)

Komentari