Svadba od jednog dolara

Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta!

Na svadbi u Gradačcu juče se odigrao nevjerovatan događaj – među mladencima je usred veselja izbila žestoka svađa, svadba sa čak 300 zvanica je prekinuta, a mlada je iste večeri otišla nazad kući!

U Gradačcu se juče nije govorilo o visokim cijenama, teškom životu, jesenjoj sjetvi, skupim drvima za predstojeću zimu. Jedina, vruća, u isto vrijeme i komična i žalosna tema bio je skandal koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića iz Gradačca i njegove izabranice Elde Mujčin iz Odžaka.Kako piše “Dnevni Avaz”, dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog – novca! Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, veselje sa čak 300 zvanica je prekinuto, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak. Mladoženja je ostao u suzama, najviše zbog bruke koju je doživio.Veselo je bilo u svadbenom salonu “Orhideja” sve do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i dijelila svatovima kafu, a oni su joj zauzvrat na tacnu ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna suma.

Muzika je potom nastavila u istom ritmu, sve dok se u sali nije začula žestoka svađa. Svatovi su vidjeli da se “nešto kuha”, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da je haos izbio zbog podjele darovanog novca na tacni.

“Mlada je zahtijevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona dijelila kafu. Mladoženja takav prijedlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu”, kazao je jedan od gostiju sa svadbe.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju, što se i desilo i oko ponoći se vratila kući.

Članovi porodice Huseljić još su u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Bliži rođak ostavljenog mladoženje za “Avaz” je potvrdio je da je glavni razlog cijelog skandala novac.

“Mlada je uzela korpu s parama i pokušala pobjeći. Međutim, uspjeli smo vratiti pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svjedoke za ono što se dešavalo, a sve su zabilježile i kamere”, priča sagovornik lista.

Ističe da su se mladenci prije vjenčanja zabavljali nekoliko mjeseci, a Edin je, kako kaže, već juče bio kod advokata kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

Komentari