Turistička ponuda Banjaluke u kineskom Tjencinu

Turistička ponuda Banjaluke u kineskom Tjencinu

Predstavnici Banjaluke i Turističke organizacije ovog grada učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u kineskom gradu Tjencin, što je prilika da se grad na Vrbasu posjetiocima predstavi svojom “turističkom ponudom adrenalina, manifestacija, te kulturno-istorijskog nasljeđa”.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić istakla je da je Sajam jedinstvena prilika da se Banjaluka pojavi na turističkoj mapi Istoka, posebno nakon što je ovaj grad odnedavno potpisnik Memoranduma o saradnji sa kineskim gradom Tjencin, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

“Pozicioniranja Banjaluke i njene regije kao turističke destinacije na kineskom tržištu omogućeno je razvojem novih avio-linija sa Aerodroma Banjaluka, ali i uspostavljanjem privredne i kulturne saradnje Republike Srpske i Kine”, navela je Trivićeva.

Program turističke ponude Banjaluke predstavljen je i zamjeniku gradonačelnika Tjencina Cao Sjaohung, koja je svečano i otvorila sajam.

Predstavljanje Banjaluke na Sajmu turizma u Tjencinu omogućeno je kroz podršku Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci.

(Srna)

Komentari