Novogodišnje jelke za sve osnovne škole i vrtiće

Novogodišnje jelke za sve osnovne škole i vrtiće

Sve banjalučke osnovne škole i vrtići dobiće novogodišnje jelke, koje su donacija rasadnika „Konkolor“.

Gradonačelnik Igor Radojičić i Željko Kresojević, direktor ovog rasadnika uručili su danas prve jelke vrtiću „Bambi“ u Novoj varoši.

-Dolaze nam nikoljdanski i novogodišnji praznici, a Grad se istovremeno nalazi u akciji sadnje hiljadu sadnica širom grada. I ovom prilikom, želimo da upozorimo na ekologiju i zaštitu životne sredine i na ono što želimo da naš grad bude i ostane, a to je zeleni grad – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, dodatni element ove priče jeste to što su sva stabla, njih oko 50, zasađena u saksijama.

-Poslije praznika mogu da se posade u dvorištima svih ovih objekata i da na taj način pošaljemo poruku da se i prazncii mogu obilježiti, a da ne uništavamo drveće – zaključio je Radojičić.

Direktor rasadnika „Konkolor“ izrazio je zadovljstvo što su bili u prilici da poklone jelke za škole i vrtiće.

-Namjera nam je da skrenmo pažnju na ta da se ne sijeku stabla. Ovu priču selimo u „Zimzograd“ i tamo ćemo pričati djeci o ovim stablima i njihovom rastu – kazao je Kresojević.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović kazala je da je poenta akcije u tome da se razvije svijest kod djece i očuvaju dva edukativna cilja, od kojih je jedan tradicionalni kićenje jelke za novogodišnje i božićne praznike.

-Druga aktivnost jeste da se kod djece predškolskog uzrasta razvije ekološka svijest, ljubav prema očuvanju zelenila i uopšteno taj njihov aktivizam koji će se evenutalno probuditi zarad očuvanja zelenila na području našeg grada – rekla je ona.

Komentari