Čubrilović: Nekima iz političkih razloga trebaju lažirani rezultati

Čubrilović osniva Demokratski savez

Nova politička partija čije su osnivanje inicirali donedavni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović i ostali članovi Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske imaće naziv Demokratski savez

Ovu informaciju za Srnu danas je rekao član Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke Boran Bosančić.

On je istakao da bi naziv stranke i definitivno trebao da bude potvrđen na sutrašnjoj sjednici Inicijativnog odbora.

“U opticaju je bilo više naziva, ali je odlučeno da to bude Demokratski savez. Jedina dilema je da li će skraćenica biti DS ili DEMOS, ali bi i ona trebalo da bude otklonjena na sutrašnjem sastanku Inicijativnog odbora”, rekao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, Inicijativni odbor će, osim naziva stranke, razmatrati i prijedlog njenog statuta i programa koji su osnovni akti političke organizacije.

Bosančić je naglasio da raste podrška osnivanju nove političke partije i da će se mnogi gradski i opštinski odbori DNS-a priključiti Demokratskom savezu.

“Za sada je uz nas 28 gradskih i opštinskih odbora, a iz DNS-a će izaći i 70 odbornika i 67 članova Glavnog odbora. Sigurno je da će biti i dodatnih ljudi koji će nam se priključiti”, kaže Bosančić.

Demokratskom savezu priključiće se i Snaga Hercegovine, čije je sjedište u Trebinju i čiji su kandidati na posljednjim izborima bili na listama DNS-a.

“Predsjednik Snage Hercegovine Slobodan Šaraba je u Inicijativnom odboru za osnivanje nove političke organizacije i biće i budući predsjednik regionalnog odbora Demokratskog saveza”, istakao je Bosančić.

Osnivačka skupština Demokratskog saveza, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da bude održana 22. decembra u Banjaluci.

Tada će biti usvojeni osnivački akti stranke, a biće izabrano i rukovodstvo, odnosno predsjednik, zamjenik predsjednika, potpredsjednici, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Komentari