Dodik: Tužilaštvo što prije da rasvijetli slučaj “Dragičević”

Dodik: ”Tražićemo izmjene Zakona o zastavi”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH kaže da je pronađeno polovično rješenje u vezi zastave u ovoj instituciju.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da nije srećan što je pronađeno polovično rješenje kada je riječ o isticanju simbola u Predsjedništvu BiH, te da će biti predložene izmjene i dopune Zakona o zastavi da bi zakonskim odredbama bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske.

“Kada bude konstituisan Dom naroda parlamenta BiH, tražićemo ove izmjene da bi u zakon bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske, a ne samo njeno uočavanje kako govori odlazeći ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak”, rekao je novinarima Dodik, komentarišući objavu Crnatka da će onome ko uoči zastavu Republike Srpske na slici sa prve sjednice Predsjedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Dodik tvrdi da je Crnadak godinama uživao u činjenici da sjedi pod dvije zastave – BiH i Federacije BiH (FBiH).

“Tražio sam da zastava FBiH bude uklonjena, što je juče i učinjeno. Smatram to polovičnim rješenjem. Mislim da bi bilo dobro da ova i zastava Republike Srpske poslije budu vraćene u Predsjedništvo BiH i na tome ću da radim”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, da je Crnadak malo bolje pogledao fotografije i video snimke sa prve redovne sjednice Predsjedništva BiH, onda bi zasigurno uočio zastavu Republike Srpske.

“Pošto je zastava jasno vidljiva na mom reveru, tražim od Crnatka da nagradu od 1.000 KM, umjesto meni, uplati u fond humanitarne akcije ‘S ljubavlju hrabrim srcima'”, rekao je Dodik.

On smatra da je veoma važno da budu istaknuti simboli koji predstavljaju Republiku Srpsku.

“Uradićemo sve da to učinimo sa poslanicima i budućim članovima Savjeta ministara BiH, te svim ljudima koji u ime Republike Srpske tamo budu radili. Sa iznošenjem zastave FBiH napravili smo početni korak kada je riječ o ravnopravnosti, mada nisam zadovoljan svim niti srećan zbog toga”, zaključio je Dodik.

Komentari