Njemačka testira “orlove” pred start kvalifikacija?

Njemačka testira “orlove” pred start kvalifikacija?

Fudbalska reprezentacija Srbije trebala bi da igra prijateljski meč sa Njemačkom krajem marta, pet dana prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

FSS je postigao dogovor sa FS Njemačke (DFB) o duelu dva tima vjerovatno 20. marta, pet dana uoči prvog nastupa “Orlova” u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nijemci su svom planu za narednu godinu imaju rezervisan upravo taj datum za prijateljski meč, ali za sada na zvaničnom sajtu DFB na mjestu protivnika piše “i dalje nepoznat”.

Srbija će krajem januara i početkom februara odigrati tri prijateljske utakmice na turneji po Sjevernoj Americi, ali selektor Mladen Krstajić (ako i dalje bude na toj funkciji) u mečevima sa Јamajkom, Trinidadom i Tobagom te Barbadosom neće moći da računa na prvotimce iz najjačih evropskih liga s obzirom da to nije zvaničan FIFA termin.

Zbog toga će potencijalni meč sa Njemačkom biti od izuzetnog značaja za adekvatnu pripremu nacionalnog tima sa start kvalifikacija za EURO 2020, a u prvoj utakmici “Orlove” čeka najteži mogući ispit – gostovanje Portugalu u Lisabonu 25. marta.

Nakon toga Srbija u junu igra sa Ukrajinom (7. u gostima) i Litvanijom (10. kod kuće), a potom dočekuje Portugal 7. septembra pa gostuje Luksemburgu 10.

Komentari