Facebook testira novu opciju: Početna strana po želji korisnika

Trebinjka osumnjičena za sajber kriminal: Hakovala Facebook profil pritvorenika

Djevojka A.Ć. (37) iz Trebinja hakovala je Facebook profil svome sugrađaninu S.M. dok je on u pritvoru i sa njega komunicirala i koristila ovu društvenu mrežu.

Mladić, inače osumnjičen za teško krivično djelo, nalazi se u pritvoru, u Okružnom zatvoru Pudarica u Trebinju, gdje su mu nedostupni mobilni telefon, računar i bilo kakav pristup internetu i konekcija na društvene mreže.

Sve je otkriveno tako što su mladiću dolazili u posjetu prijatelji i rodbina i obavijestili ga tome, znajući da mu je takav luksuz u zatvoru nedostupan, odnosno da ne može na internet i društvene mreže.

On je nakon toga reagovao kod nadležnih u zatvoru, da bi nakon svega o slučaju bila obaviještena i Policijska uprava Trebinje, čiji stručnjaci za sajber kriminal su otkrili da je u pitanju neovlašteno korištenje njegovog Facebook profila od strane A.Ć.

U Policijskoj upravi Trebinje su potvrdili da su dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica A.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži i elektronskoj obradi podataka.

Mladić i djevojka nisu u rodbinskim ili ljubavnim odnosima. A kako nezvanično saznajemo, još se ne zna zašto je ona hakovala profil pritvorenika, te ga koristila za komuniciranje bez nekih kompromitujućih ili spornih sadržaja.

Komentari