Otvoren dograđeni dio vrtića “Bubamara”

Otvoren dograđeni dio vrtića “Bubamara”

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i viši potpredsjednik “Delta holdinga” Dejan Jeremić otvorili su danas dograđeni dio vrtića “Bubamara” u naselju Obilićevo, za koji je ova kompanija, u okviru saradnje društveno odgovornih kompanija i grada, donirala 30.000 evra.

Radojičić je zahvalio kompaniji “Delta” na donaciji za rekonstrukciju i proširenje kapaciteta vrtića “Bubamara”, ističući da je na taj način obezbijeđeno još 18 mjesta za djecu u vrtićima u Banjaluci.

“Kada govorimo o kapacitetima vrtića, naš plan je da do kraja mandata imamo možda oko 300 slobodnih novih mjesta u vrtićima”, rekao je Radojičić.

On je podsjetio da su prošle godine otvorena dva nova vrtićka prostora, jedan u naselju Rosulje, drugi u naselju Obilićevo.

“Nažalost, dva puta nam je pao javni poziv za novi vrtić u naselju Starčevica, gdje imamo obezbijeđen prostor, ali javni tender nije prošao. Ove godine ulazimo u gradnju potpuno novog vrtića `Kolibri` u Lazarevu i obezbijeđeno je više od 500.000 KM za tu fazu, te rekonstrukciju vrtića `Ježeva kućica`”, rekao je Radojičić.

Jeremić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da po tradiciji kompanije “Delta”, u ime “Delta ril istejta” i “Delta holdinga” kao matične kuće, potvrde da kada god nastupaju na tržištu istovremeno vode računa i o lokalnoj zajednici.

“Uvek vodimo računa o zajednici u kojoj poslujemo i želja nam je da se zajedno razvijamo”, rekao je Jeremić.

On je rekao da je biti u Banjaluci poseban osjećaj, prije svega jer su tu dočekani širom otvorenih ruku – onako kako se dočekuju pravi prijatelji, velike kompanije i pravi investitori.

Jeremić je izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija omogućila da vrtić “Bubamara” dobije još dvije prostorije i što mogu da doprinesu da još više djece tu raste i provodi vrijeme.

“Više smo nego srećni što smo deo novca uložili da deca mogu u ovom prostoru uživaju i da sa svojim vaspitačima grade svoje detinjstvo, jer generalno sve ovo što radimo – ništa ne bi vredelo ako se ne osvrnemo na decu koja su naša budućnost”, rekao je Jeremić.

On je za 21. mart najavio otvaranje šoping mola “Delta planet” ističući da će i tamo biti prostor namijenjen djeci i izrazio očekivanje da će mališani koji prije podne provede u vrtiću “Bubamara”, po podne ili predveče sa roditeljima posjetiti šoping mol.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović zahvalila je kompaniji “Delta” i gradu Banjaluka i istakla da Banjaluka svaki dan postaje sigurnije i kvalitetnije mjesto za život.

Kurtinovićeva je rekla da će u ovaj prostor biti primljeno 18 nove djece jasličkog uzrasta i dodala da prostor ima sve što je potrebno za vaspitno – obrazovni rad.

Komentari